Olemme talven ja kevään aikana julkaisseet eri koulutusalojamme esitteleviä videoita. Videot on tuotettu yhteistyössä tamperelaisen Omillaan osuuskunnan kanssa. Omillaan osuuskunta on Suomen ensimmäinen tuettu osuuskunta.

Osuuskunnan työntekijät ovat toteuttaneet videoiden kuvauksen ja editoinnin NEO-OmaPolun ohjaajien tukemana. Mukana tuotannossa on ollut muiden muassa entinen opiskelijamme Riku Seppälä, joka toimii Omillaan osuuskunnan operatiivisena johtajana.

Riku valmistui aikanaan Aitoosta kodinhuoltajaksi, mutta media-ala ja yrittäjyys vetivät miestä puoleensa. Opintojen jälkeen hän on toiminut OmaPolun mediapajassa ja Mediastudiossa sekä Kehitysvammaisten Tukiliiton media-assistenttina. Riku oli yksi perustajajäsenistä, kun Omillaan osuuskunta perustettiin vuonna 2018.

Omillaan osuuskunta työllistää kehitysvammaisia ihmisiä ja parantaa kehitysvammaisten nuorten mahdollisuutta ansaita rahaa omalla työllään. Osuuskunnan päämääränä on kehittää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta työelämässä. Yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen on Rikullekin tärkeää. Hän ajaa erityisryhmien palkkatasa-arvoa ja työelämän yhdenvertaisuutta tällä hetkellä kuntavaaliehdokkaana.

Osuuskunta tekee tilaustyönä muun muassa mediatuotantoja ja taidetta ja tarjoaa IT-tukea ja siivouspalveluja. Osuuskunnan työntekijät saavat tukea Setlementti Tampereen ylläpitämän NEO-OmaPolun ohjaajilta.

Voit katsoa uudet hienot videomme kotisivuiltamme ja YouTube-kanavaltamme. YouTube-kanavamme sekä Facebook- ja Instagram-tilimme löydät näiden kotisivujen alalaidasta. Käy tutustumassa ja tykkää!

Entinen opiskelijamme Riku Seppälä on yksi Omillaan osuuskunnan perustajajäsenistä ja osuuskunnan operatiivinen johtaja.