Koulutusalamme

TELMA-koulutus

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa TELMA-koulutuksessa opiskelet pienryhmässä omien tavoitteidesi mukaisesti. Opit tärkeitä arjen taitoja ja saat valmiuksia itsenäiseen elämään. Opit toimimaan yhteiskunnassa ja harjoittelet työelämässä tarvittavia taitoja.

Koulutuksen aikana suunnittelemme kanssasi työllistymistäsi, asumistasi sekä
tarvitsemiasi tukitoimia opintojen jälkeen.

TUVA-koulutus

Tutkintokoulutukseen valmentavassa TUVA-koulutuksessa tutustut eri ammatteihin 
ja mietit, millainen työ sopisi sinulle. Saat tietoa eri koulutusmahdollisuuksista
ja kehität opiskelutaitojasi. Harjoittelet arkielämän perustaitoja.

Tavoitteena on, että TUVA-koulutuksen jälkeen jatkat opintojasi sinulle sopivalla ammattialalla.

Artesaani

Artesaani on taideteollisuusalan ammattilainen. Opiskelet tekstiilien suunnittelua ja valmistusta. Opit kutomaan kangaspuissa ja käyttämään monipuolisesti erilaisia käsityötekniikoita.

Artesaanina voit työskennellä esimerkiksi avustavissa tehtävissä tekstiilialan yrityksissä,
kaupan alalla, tekstiilihuollossa tai toiminta- tai käsityökeskuksissa.

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitaja tekee kiinteistöjen ylläpitotehtäviä. Työtehtävät vaihtelevat vuodenajan mukaan. Opit leikkaamaan nurmikkoa, tekemään lumitöitä, hiekoittamaan, käyttämään työkoneita ja tekemään pieniä korjaustöitä.

Kiinteistönhoitajana voit työllistyä esimerkiksi talonmiehen tai huoltomiehen apulaiseksi tai kiinteistö- ja puistotyöntekijäksi.

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltaja auttaa asiakkaita kodinhoidossa ja asioinnissa. Opiskelet asiakkaiden avustamista, siivousta ja ruuan valmistamista. Opit huolehtimaan asiakkaiden arjen hyvinvoinnista.

Kodinhuoltajana voit työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi asiakkaiden kodeissa, palvelukodeissa tai päiväkodeissa.

Kokki

Kokki on ruokapalvelujen ammattilainen. Opiskelet ruuanvalmistusta, ruuan esille laittoa, astiahuoltoa ja asiakaspalvelua. Perehdyt elintarvikehygieniaan ja erityisruokavalioihin.

Valmistuttuasi voit työskennellä avustavissa tehtävissä eri tyyppisissä ammattikeittiöissä
kuten palvelukeskuksen tai kahvilan keittiössä.

Toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltaja on puhtauspalvelualan ammattilainen. Opiskelet muun muassa kotien, laitosten
ja muiden kohteiden ylläpitosiivousta ja perussiivousta sekä asiakaspalvelua. Opit käyttämään ammattikäyttöön tarkoitettuja siivousvälineitä ja koneita.

Toimitilahuoltajana voit työllistyä esimerkiksi siivoustyöhön ja muihin avustaviin palvelutehtäviin erilaisiin työpaikkoihin.